2008
Ajuntament
Terrassa
Punt de partida
Recerca i reflexió entorn de la programació d’Arts Visuals a Terrassa
Punt de partida és un procés de treball per obrir una reflexió al voltant de la futura programació d’arts visuals de l’Ajuntament de Terrassa i la seva interrelació amb el territori des d’una perspectiva de política cultural d’àmbit local.
Es proposen línies d’actuació futures que donin resposta a les tres necessitats plantejades per la Regidoria de Cultura: donar suport al teixit artístic local, difondre els llenguatges i debats que s’activen des de les pràctiques artístiques contemporànies i connectar aquesta programació amb la ciutadania.
S’hi desenvolupen dos processos de treball interrelacionats. Per una banda, es realitza una recerca documental i més de 70 entrevistes amb agents de Terrassa relacionats amb l’art, la cultura, l’educació i la joventut. Per altra banda, s’organitza una taula de treball mixta amb tècnics/ques municipals d’Arts visuals i Joventut de l’Ajuntament de Terrassa (Susana Medina, Agnès Petit) i creadors/es emergents de la ciutat (Sergi Botella, Marinetta, Jaume Pagés i Rat Soriano)
Tot el procés té la seva culminació en un document públic que sintetitza totes les aportacions, presentant-les de manera estructurada i desenvolupada amb l’objectiu de convertir-se en una eina eficaç per ajudar en futures planificacions del Departament d’Arts Visuals de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa.
Punt de partida planteja una diagnosi entorn de la situació de les arts a Terrassa i proposa una pla d’acció estructurat en cinc programes i més de 30 accions. El document també presenta un resum de les percepcions i opinions extretes de les entrevistes i les relatories sobre les sessions de treball de la taula.
2008
Ajuntament
Terrassa
/